Reviews of album "The Art and the Evil" by Emmon.
www.emmon.se | www.myspace.com/emmonmusic | www.wonderlandrecords.com | www.ema.se
   

 

 

Emmon - The Art and the Evil Reviews and info

Kolla in videon till Rock D'Amour video ->här<-

Provlyssna ett par låtar från skivan ->här<-

Ladda ned Frenzy Eyes (Emmon RMX) ->här<-
 

 
 

The Art & The Evil släpps i Europa av Major Records (Ladytron, IAMX m.fl.).

Emmon- The Art & The Evil hamnade på plats 10 på Zero Magazines Topp 20 Bästa
Album 2007.

EMMON - Arvikafestivalen
4 av 5. Tidningen Etc

"..efter ett par låtar märker jag hur fötterna börjar röra sig. Sedan hela underkroppen. Sedan armarna… Således står jag och tokdansar framåt slutet. Kombinerat med 110-procentig scennärvaro och bra publikkontakt blir Emmons spelning – precis som vanligt – en höjdare."

EMMON - Arvikafestivalen
Release Music Magazine
"Swedish Emmon did a great gig late afternoon with her classy electropop."

EMMON - Arvikafestivalen
Tina Arwidsson, Metica

"Emmon blir nästa stopp, och jag häpnar över energin; maken till utstrålning och klass ser man sällan. Även om albumet ännu inte lyckats fastna hos mig blir jag genast på ett strålande humör av Emma Nyléns framträdande, och det vill inte säga lite med tanke på ösregnet utanför."

Radio Virus (www.tuneintovirus.com) i Eskilstuna utnämnde Wake Up Time till 2006 års bästa låt.

EMMON - Hultsfred
Jerry Boman, TV4 Göteborg.
"Det är ju helt fantastiskt bra som vanligt, och det blir dans direkt i publiken. Den grafiska inramningen kommer här för första gången till sin rätt, det är mönster både bakom och vid sidorna. Och man förstår ännu mer Emmas talang, hon är nästan övermänsklig i sitt skapande. Det är så snyggt och så passande".


EMMON - Hultsfred
Fredrika Hillervik, Dalarnas Tidningar
"Emmon, eller Emma Nyhlén som hon egentligen heter, är knivskarp underhållning för dans- och klubbsugna."

EMMON- The art & the evil
4 av 5. Patrik Lindgren, GP.

Efter år av hemmagjorda cdr-utgåvor och ultracoola knockout-gig (ensam med bandspelare och mikrofon) kommer till slut Emma Nyléns riktiga solodebut. Först blir jag lite besviken: den värsta råheten har polerats upp och mjukats ner. Men efter några lyssningar och när jag förlikat mig med att det här är Emmon 2.0 är det bara att njuta när hon radar upp pärla efter pärla av syntigt dansant pop med mörk och lite farlig underton, lite som om Cat5 hade färgat håret korpsvart snarare än blont. Grymt bra!

Turné med Melody Club januari- februari 2007.

EMMON- The art & the evil
4 av 5. Mikael Forsell, TT Spektra.

Som en slags elektronica-singer/songwriter, om det nu finns ett sånt ord, beträder hon ett fantastiskt landskap och målar upp en fascinerande ljudbild. Till det kommer texter mörka som natten, som dagboksblad från en person som vill göra upp och rensa ut. Det är ingen glad person som dansar till den här läckra musiken, och det ger bara musiken en extra dimension och gör det ännu bättre. Samtidigt låter det här väldigt modernt. Väldigt minimalistiskt, men samtidigt väldigt svängigt. Jag märker att jag vill använda ordet “väldigt” ofta. Det beror på att skivan är väldigt bra, helt enkelt.

21 spelningar januari till april 2007.

EMMON- The art & the evil
4 av 5. Maria Forsström, Metro.

Emma Nylén begår soloalbumdebut, och som hon gör det. Skivan består av elektropopdängor från början till slut och hon bjuder upp snyggt vill jag lova. Går inte att sluta lyssna, går inte att sitta still. Med briljant självförtroende tar hon new romantic, råsynt, Kim Wilde, en smula Peaches och kör hårt med stavmixern, och herregud vad bra det blir. En av årets skivor är redan här.

Fredrik Strage hade albumet som ett av två som rekommenderades i TV4 Morgon.

EMMON- Spelning på Respekt 3/2
Jerry Boman, TV4 Göteborg

Emma Nylén är en av Sveriges coolaste människor. Den här kvällen, på Respekt, är allt perfekt. UP-Christer får finna sig i att stå i publiken och Emmon på en helt lagom scen. DÅ händer det grejer! Redan i andra låten, "Frenzy Eyes", är det kalasstämning!Det är kaos och konst i samma andetag, en stenhård vind i ett land där Cat5 tycks stå för "elektroniskdansmusik". Emmon har humor men är för den skull inte mindre allvarlig eller skojar till det. Det här är ingen maskerad, det är allvar och viktigast just nu.

MTV har spellistat videon till Rock D´Amour i programmet Alternative Nation.

EMMON- The art & the evil
8 av 10. Jonaz Björk, Metica.

Visst, kritiker kan invända att det ibland låter väl mycket retro, men jämfört med många andra lyckas Emmon låta retro utan att det känns som en pastisch. För vad hon gör med en mästarinnas precision är att gjuta samman essensen från 80-talets pop med ljud, energi och produktion från vår egen tid. Resultatet är ypperligt, och jag kan bara konstatera att vi redan räknar in en av årets bästa svenska plattor.

EMMON- presentation av Emmon
Kristoffer Cars, Djungeltrumman

I veckan levererar Emmon en debutskiva som kommer få P3 att slå volter av förtjusning.


EMMON- The art & the evil
4 av 5. Jonathan Strandlund, Nya Wermlands Tidningen

Emma Nylén har på The art & the evil skapat den perfekta mixen av svängig electronica och rysande The Knife-skräck. Emmon må ligga en bra bit utanför mina referensramar men hon träffade med en sådan vasshet och perfektion att en blixtrande förälskelse var omöjlig att undgå. Arvikafestivalens första självklara bokning har därmed gjort sig tillkänna.

Emmon har spelat live i P3 samt i MTVs morgonprogram Mycket Mer Än Müsli.

Emmon
Art and the evil
4 av 5. Björn Lövenlid. Uppsala Nya Tidning
Emmon är det samma som Emma Nylén, sångerskan från indiebandet Paris. På solodebuten är hon mer elektronisk, mer retro och därför väldigt rätt år 2007. Att det är moderiktigt betyder inte att det inte är bra, för det är det.Fet oktavbas, handklapp, laserljud och syntpukor ramar in lyckoframkallande melodislingor med attityd att skaka stjärtfjädrarna till. Tjejen är hur cool som helst och det finns mycket intelligens bakom hennes syntdiskoposer.

4 av 5 i Blekinge Läns tidning, Karlshamns Allehanda
och Sölvesborgs tidningen

-"När skivspelaren blivit varm börjar det hända grejer, låtarna blir bättre med varje lyssning"

4 av 5 i Café
-"The art and the evil är en elektronisk och dansant poppärla som är bra rakt igenom"

4 av 5. Boel Bermann, Örnsköldsviks Allehanda.
"Skivan The Art and The Evil kommer definitivt att få det att rycka i kroppen av dansgolvsabstinens för både indiepopfrälsta och 80-tals nostalgiker när Emmon drar igång" Betyg 4/5.

Umeå Studentradio: Veckans album vecka 6.

4 av 5 och Månadens CD i Hifi Musik.


8 av 10. Karin Bolin, Zero magazine.
"Emmon gör electroclashen till en sötbesk konst som ger tuggmotstånd åt tidens skarpa tand."


 
 

 

 

 

   

Copyright 2008
WONDERLAND RECORDS

Contact: info@wonderlandrecords.com